ŠÍŘAVSKÝ GASTRO MAKRO CUP 2015: JIŽ POOSMÉ

Pavel Fridrich 2. 4. 2015

P1150171SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7 se stala 1. dubna 2015 pořadatelem již osmého ročníku gastronomické soutěže a tak nejen žáci naší školy dobývali kulinářský svět. Společně s nimi se do soutěžení pustili i jejich kolegové z gastronomických škol z Olomouce, Velkého Újezdu, Kroměříže,  Moravské Třebové, Prostějova ale i ze Vsetína. Pro zvědavé diváky i přátele moderní gastronomie připravili řadu výrobků, kterými se prezentovali v soutěži kuchařského a číšnického umění  GASTRO MAKRO CUP 2015, která se uskutečnila v prostorách Střediska odborné přípravy školní restaurace Bečva. Studenti škol soutěžili v kuchařských a číšnických juniorských kategoriích. V kuchařské kategorii předvedli svou tvořivost přípravou a prezentací moderního pokrmu, jehož základní surovinou bylo mleté maso různého druhu. Na talíři se tak postupně začala objevovat dílka, která zasloužila obdiv. Mladí číšníci měli za úkol připravit aperitivní nebo digestivní nápoj a dvě porce nevšedního studeného předkrmu,  včetně servisu u stolu hosta. Šířavští jako pořadatelé a organizátoři této gastronomické soutěže, doufají, že se zařadí mezi prestižní soutěže v oblasti moderní gastronomie. P1150148Mají našlápnuto zdá se, dobře. Dokazují to kladné reakce soutěžících i pozorovatelů, kteří hodnotili průběh, úroveň a organizaci soutěže. V souvislosti s tím se sluší poděkovat VŠEM, kteří se na přípravě a realizaci soutěžního klání podíleli, od sponzorů přes porotce až po učitele odborného výcviku, jež své žáky na soutěž připravili. GASTRO MAKRO CUP se tak nestává jen soutěžní přehlídkou gastronomie, ale nabízí mladým gastronomickým odborníkům cestu na další soutěže a podílí se na jejich profesním růstu.

Výsledková listina do 3. místa