Kurz studené kuchyně pro studenty

Marie Fabigová 5. 4. 2016

02-IMG_20160404_211032_v1Na Střední škole gastronomie a služeb, Přerov si žáci v rámci nadstandardního vzdělávání zvyšovali odbornost na třídenním kurzu studené kuchyně. Kurz se konal v restauraci Bečva, která je vybavena kuchařským studiem. Žáci se naučili používat vhodné suroviny. Budoucí profesionálové připravovali základní a speciální výrobky a následně se zdokonalili v jejich aranžování a dekorování na slavnostní mísy. Mezi zhotovované pokrmy patřila například štrasburská kachna, dále plněný losos, rybí terina a také stále více oblíbené sushi, jehož příprava nadchla jak všechny studenty, tak pozvané hosty, kteří si na všech vyrobených specialitách pochutnali v rámci závěrečného rautu. Studenti při závěrečném vyhodnocení obdrželi také certifikát o úspěšném absolvování kurzu. Žáci projevili velkou zručnost a zájem o gastronomii a mnozí našli novou inspiraci, kterou budou rozvíjet ve svém dalším profesním životě.