SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7 se stala pořadatelem již třetího ročníku gastronomické soutěže a tak nejen žáci této školy dobývali kulinářský svět. Společně s nimi se do soutěžení pustili i jejich kolegové z gastronomických škol z Jeseníku, Kroměříže, Prostějova, ale i z Moravské Třebové. Pro zvědavé diváky i přátele moderní gastronomie připravili řadu výrobků, kterými se prezentovali v soutěži kuchařského a číšnického umění Gastro Makro Cup, která se uskutečnila v kuchařském studiu Luďka Bila 11. února 2010.
Studenti škol soutěžili v kuchařských a číšnických juniorských kategoriích. V kuchařské kategorii předvedli svou tvořivost přípravou a prezentací pokrmu, jehož základní surovinou byl nízký roštěnec. Na talíři se tak postupně začala objevovat dílka, která zasloužila obdiv.
Příprava 2 porcí teplého nealkoholického nebo alkoholického nápoje u stolu hosta byl soutěžní úkol pro číšníky a jeho součástí byla i příprava stolu pro dvě osoby s valentýnskou tematikou.
Šířavští jako pořadatelé a organizátoři gastronomické soutěže, doufají, že se zařadí mezi ty prestižní soutěže v oblasti moderní gastronomie. Mají našlápnuto zdá se, dobře, dokazují to kladné reakce soutěžících i pozorovatelů, kteří hodnotili průběh, úroveň a organizaci soutěže.
Gastro Makro Cup se tak nestává jen soutěžní přehlídkou gastronomie, ale nabízí mladým gastronomickým odborníkům cestu na další soutěže a podílí se na jejich profesním růstu.