Hanácké Šířavák bodoval

Pavel Fridrich 21. 9. 2011

Přerovské Výstaviště 10. září 2011 provonělo nepřeberné množství gulášů. Jak jinak, konal se zde již VII. ročník Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Do divácké soutěže se přihlásil již potřetí i tým Střední školy gastronomie a služeb ze Šířavy. Soutěžní úkol byl jasný – uvařit jakékoliv množství guláše (u nás to bylo téměř 300 porcí) v kotlíku nebo v jiném typu varného kotle. Tým školy připravil „Hanácké Šířavák“, zdobený plátkem anglické slaniny a hřebínkem klobásy. Kdo chtěl, mohl si chuť guláše vylepšit smetanovým křenem. Studentky oboru Hotelnictví pak v hanáckých krojích nabízely ke každému prodanému guláši pravý hanácký vdolek. Ten zase upekly naše studentky oboru cukrářka. A že se guláš i vdolky povedly, o tom svědčil počet odevzdaných žetonů v podobě kuličky, kterou nám diváci vhodili do sběrné nádoby. Bylo jich jen o dvanáct méně, než měl soutěžní tým, který skončil o příčku před námi. Šířavákům se tak se svými 134 body v divácké soutěži podařilo vybojovat krásné čtvrté místo z dvaceti zúčastněných družstev v této divácké soutěži. Patří se také poděkovat všem kolegům, kteří přišli ochutnat a podpořit nás v našem úsilí. Zmíněný guláš najdete také v nabídce Festivalu gulášů a piva, který rozjíždíme od 18. do 20. října 2011 u nás, ve školní restauraci Bečva, vždy od 14:30 hodin. Těšíme se na Vás, nejen v příštím ročníku soutěže ve vaření kotlíkových gulášů, ale také ve školní restauraci Bečva.