Flair je v současné době jedním z prvků, které barman používá při své práci. Hází šejkrem, nadhazuje lahve nebo netradičním způsobem vkládá kostky ledu do skla. Jedná se o jeden ze stále více oceňovaných a populárních způsobů servisu. Jde tedy o nevšední, pro diváky velmi atraktivní a populární způsob servisu míchaných nápojů.
Studenti naší školy absolvovali před vánočními prázdninami třídenní flairový kurz. Ten se konal ve Středisku odborné přípravy školní restauraci Bečva. Kurz vedli zkušení barmani Jakub Orel a Adam Navrátil, jejichž nabídku k realizaci kurzu škola přijala a mezi studenty byl o kurz nebývalý zájem.
Studenti se tak v třídenním kurzu dozvěděli něco o historii flairu, zhlédli ukázková videa a hlavně zkusili Flair v praxi – na pódiu i za barem. K tomu jim posloužily flairové – tréninkové a skleněné lahve včetně barmanského vybavení. Celý trénink doprovázela hudba a studentům se neustále věnovali trenéři Jakub a Adam. Každý z účastníků dostal Certifikát o absolvování kurzu a součástí bylo také vyhlášení nejlepšího flair barmana, který získal cenu.
[youtube width=“320″ height=“240″ related=“no“]ZznJY7YrA4A[/youtube] [album id=8 template=extend]