Prostory školní restaurace Bečva patřily žákům učebního oboru Kuchař – číšník. Stali se z nich samostatní kuchaři a číšníci a to v rámci probíhajících praktických závěrečných zkoušek zmiňovaného oboru. Tu první, písemnou, mají již za sebou. Po včerejším dni pak už i druhou, praktickou. Kuchařští budoucí „mistři“ museli u zkoušky prokázat znalosti o masu a připravit vylosované menu. Součástí praktických dovedností byla také příprava a realizace speciality podle vlastní kalkulace, s vlastním názvem a pokud možno i nápadem. Další částí zkoušky byly číšnické dovednosti. Úkolem pro žáky bylo připravit výseč slavnostní tabule ke zvolené příležitosti a ve druhé části obsluha pozvaných hostů podle pravidel, nejen společenských, ale také gastronomických a zásad, které odpovídají kvalitní a odborné práci obsluhujících. Hosty žáků se stali rodiče, sourozenci nebo přátelé a známí. Jejich obsluhující jim servírovali čtyřchodové menu sestávající se z předkrmu, polévky, hlavního chodu, moučníku a nápoje. Jedinou komplikací posledních dnů bylo úmorné vedro, ale i tak se většina ze zkoušených svých úkolů chopila odpovědně a se snahou ukázat to nejlepší co se za celé tři roky v oboru naučili. A tak jim popřejme úspěšné dokončení celé zkoušky. Završí ji její poslední část a tou je ústní zkouška. Tak přejeme hodně štěstí!