Dne 2. 10. 2014 proběhl 19. ročník gastronomické soutěže cukrářů juniorů OLIMA CUP 2014. Soutěž se konala na výstavišti FLORA v rámci podzimní výstavy Flora Olomouc na téma HALLOWEEN.
Soutěžilo se ve zdobení atrapy dortu s použitím potahovací hmoty WHITE ICING, ČOKOLÁDY CALLEBAUT, STRUKTURÁLNÍ NEBO TRANSFER FÓLIE A IZOMALTU vždy ve dvojici učitel odborného výcviku a žák. Soutěžící si mohly vybrat a předvést své dovednosti při použití těchto surovin. Hodnotící komise chtěla vidět hlavně práci s pravou čokoládou – její temperaci a použití.
S žákyní Martinou Šlancarovou z 2. ročníku jsme použily potahovací hmotu White Icing, transfer fólii a pravou čokoládu, kde jsme se zaměřily na její přípravu – tání, temperaci a použití. Zdobily jsme dort ve tvaru dýně potažený hmotou White Icing, s okrajem z čokolády. Dort byl tónovaný pomocí fixírky s vystříkaným obrázkem lebky. Dozdobený byl pak ručně vykrajovanými netopýry. Martina i přes zdravotní indispozici bojovala s úkolem nazdobit atrapu dortu s velkým úsilím a výsledkem bylo krásné 3. místo.
Soutěže se zúčastnily za JUNIORSKÝ A SENIORSKÝ TEAM Asociace kuchařů a cukrářů Severní Morava a Slezsko i žákyně školy Milena Ježková a Kateřina Juchelková s dortem PANENKA CHUCKY. A školu reprezentovaly vynikajícím způsobem – podle hodnocení komise byly nejlepší a získaly 1. místo.
Bc. Petra Vránová, Ing. Martin Kovář