Zcela poprvé a jako výzvu přijaly studentky naší školy pozvání na XVII. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastí AHOL CUP 2015, který se 4. února konal v Clarion Congress Hotelu OSTRAVA. Děvčata soutěžila v oborech Barista a Teatender, což je nová odbornost zaměřená na čajovou kulturu. Svět barmanů, baristů a sommeliérů tak doplňuje specialista na čaj.
V baristickém klání nás reprezentovaly dvě žákyně. První, Ivana Zvonková, vytvořila nápoj pod názvem Perníková esence, což byla káva Latte macchiato s příchutí sirupu Monin Pain d´ Epices (perníkový sirup) a sklenici dekorovala perníkovou krustou. Druhým želízkem v ohni byla soutěžící Zuzana Martincová, která připravila nápoj Sněhová růže, což byla káva Latte macchiato s příchutí sirupu Monin Rose s růžovou pralinkou, kterou pro ni připravili šířavští cukráři. Holky si vedly statečně a svůj křest v nové soutěži zvládly velmi dobře, když obsadily krásnou 11. a 15. příčku z celkového pořadí.
V odbornosti Teatender školu reprezentovala, již soutěžemi ostřílená studentka oboru Hotelnictví Monika Valešová, která vybojovala pro školu nádherné 1. místo. Jejím úkolem bylo připravit „Klasický čaj“ na téma: „Slavné čaje“, při níž musela připravit 1 porci vylosovaného čaje a naservírovat jej odborné porotě. Druhým úkolem byl „Volný nápoj“, který plynule navazoval na klasickou přípravu čaje. Soutěžící musel použít porotou určený druh čaje, přičemž čajový základ nápoje musel tvořit 30 procent objemu výsledného nápoje a šlo o nealkoholický koktejl.
Studentkám a hlavně učitelkám odborného výcviku paní Heleně Krištofové, která připravovala žákyně na baristické klání a Haně Kudové, jakožto trenérce odbornosti Teatender patří obrovský dík a hodně elánu do dalších soutěží.