Studenti naší školy měli možnost zúčastnit se pracovní stáže v michelinské restauraci v Praze.
Na stáži jsem se seznámila s celebritou a zároveň šéf kuchařem Romanem Paulusem a také s jeho báječným týmem, kde též pracuje absolvent naší školy. Měla jsem možnost pracovat na úsecích studené kuchyně, kde jsem se podílela na přípravě předkrmů, v cukrárně na přípravě dezertů a moučníků a v teplé kuchyni na přípravě hlavních jídel a na jejich kompletaci, čili dresování, což je považováno za nejvyšší laťku. Moderní postupy a skládání na talíř, jak zařadit klasické jídlo v moderním pojetí do jídelního lístku. Tým kuchařů, který mne mezi sebe přijal a naučil mě nejen gastronomické novinky, ale taky práci v týmu, kdy každý úkol jednotlivce je důležitý a lidi jsou na sobě závislí a dokážou skvěle spolupracovat ve všech ohledech.
Jsem ráda, že mi škola umožnila zúčastnit se stáže v této prestižní restauraci, která je výkladní skříní v české gastronomii a získat nové zkušenosti a znalosti, které do budoucna pozitivně obohatí můj profesní život.
Dominika Rýznarová