Den otevřených dveří se nesl v duchu chuti čokolády. Ukázky výroby čokoládových bonboniér s ručně plněnými čokoládovými bonbóny zdobených čokoládovými květy nebo čokoládovou mašlí předvedli cukráři. Studenti oboru Kuchař-číšník nabízeli k ochutnání čokoládovou fontánu s čerstvým ovocem. Obor Kuchař se zaměřením na zážitkovou gastronomii nabízel moderní dezert čokoládovou sféru s ovocnou omáčkou, na který dodala suroviny obchodní společnost Makro, s.r.o.
Barmani nabízeli k ochutnávce drink s čokoládou a suchým ledem, který je hitem molekulární mixologie. Návštěvníci si měli možnost namíchat nealkoholický drink nebo nakreslit čokoládový obrázek, zhlédnout obrazy o historii pěstování a výrobě čokolády společně se slavnostní tabulí na téma čokoládovna Nestlé, jež připravila skupina studentů oboru Hotelnictví.
Svoji prezentaci měly také obory Prodavač a Kadeřník, u nich probíhalo školní kolo soutěže, kde o kreativní účesy nebyla nouze a studenti ukázali jak znalosti, tak dovednosti. V rámci Dne otevřených dveří proběhla prezentace zahraničních stáží, které pro svoje studenty škola organizuje v Rakousku a Itálii. Závěrem bych chtěla poděkovat všem studentům, kteří se zasloužili o prezentaci svého oboru, a odborníkům, kteří je připravili a podíleli se na přípravě Dne otevřených dveří.
Mgr. Marie Fabigová