Garden food festival – přehlídka chutí, vůní a barev

Pavel Fridrich 19. 5. 2016

IMG_2544Nepřeberné množství chutí, vůní a barev nabídl Garden food festival v Olomouci o uplynulém víkendu. Ve Smetanových sadech se ho zúčastnilo úctyhodné množství restaurací a prodejců potravin. Ve svých stáncích a stanech nabízeli širokou škálu dobrot a specialit. K vidění a hlavně k ochutnání byla klasická jídla, ale také netradiční potraviny v různých úpravách. IMG_2566Nechyběly ani speciality, ať už ty regionální nebo i zahraniční. V letošním roce patřil jeden ze stánků na této prestižní akci školám Olomouckého kraje. Šířavská školní restaurace Bečva nabízela svoje delikatesy po oba dny trvání festivalu společně s dalšími gastronomickými školami našeho kraje. Hosté, kteří za své grešle, jež byly jediným univerzálním platidlem, přišli koupit naše speciality. V nabídce byly tři druhy jídla, dvě masitá a jedno bezmasé. Gurmáni mohli ochutnat specialitu nazvanou Kotletka z mladého selátka dokřupava pečená, doplněná karamelizovanou karotkou Eminencier, hrachovými lusky a podávaná s tradiční žemlovou nádivkou. Pokud návštěvníci našehIMG_2565o gastrostánku dali přednost dietnějšímu masu, pak pro ně bylo připraveno Žluťoučké kuřecí prsíčko suprême pečené na lesním medu, servírované se salátkem Tabouleh. Tečka na konci nabízených dobrot byla opravdu sladká – Domácí tvarohové taštičky plněné voňavými hruškovými povidly, sypané praženou strouhanou houstičkou nebo skořicovým cukrem a zjemněné máslovým přelivem. Tak pokud jste to letos nestihli, snad příště. Určitě přijďte ochutnat!

IMG_2567 IMG_2561