Nepřeberné množství chutí, vůní a barev nabídl Garden food festival v Olomouci o uplynulém víkendu. Ve Smetanových sadech se ho zúčastnilo úctyhodné množství restaurací a prodejců potravin. Ve svých stáncích a stanech nabízeli širokou škálu dobrot a specialit. K vidění a hlavně k ochutnání byla klasická jídla, ale také netradiční potraviny v různých úpravách.
Nechyběly ani speciality, ať už ty regionální nebo i zahraniční. V letošním roce patřil jeden ze stánků na této prestižní akci školám Olomouckého kraje. Šířavská školní restaurace Bečva nabízela svoje delikatesy po oba dny trvání festivalu společně s dalšími gastronomickými školami našeho kraje. Hosté, kteří za své grešle, jež byly jediným univerzálním platidlem, přišli koupit naše speciality. V nabídce byly tři druhy jídla, dvě masitá a jedno bezmasé. Gurmáni mohli ochutnat specialitu nazvanou Kotletka z mladého selátka dokřupava pečená, doplněná karamelizovanou karotkou Eminencier, hrachovými lusky a podávaná s tradiční žemlovou nádivkou. Pokud návštěvníci našeh
o gastrostánku dali přednost dietnějšímu masu, pak pro ně bylo připraveno Žluťoučké kuřecí prsíčko suprême pečené na lesním medu, servírované se salátkem Tabouleh. Tečka na konci nabízených dobrot byla opravdu sladká – Domácí tvarohové taštičky plněné voňavými hruškovými povidly, sypané praženou strouhanou houstičkou nebo skořicovým cukrem a zjemněné máslovým přelivem. Tak pokud jste to letos nestihli, snad příště. Určitě přijďte ochutnat!