Kurz vyřezávání ovoce a zeleniny

Marie Fabigová 2. 9. 2016

03Termín konání: 4 – 5. 10. 2016

Místo konání: restaurace Bečva

Zahájení: v 7:30 hod.

01Cena pro studenty školy: 1350,- Kč na pokladnu školy

Cena kurzu pro veřejnost: 3000,- Kč

Lektor: Luděk Procházka (vítěz Světové kuchařské olympiády IKA, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav)02

Oděv: pracovní oděv pro práci v kuchyni

Přinést s sebou: 2 ks utěrka, krabička na odnos výrobků.

Náplň kurzu:

1. DEN – jednoduché zeleninové ozdoby – Na tomto kurzu se tvoří rychlé ozdoby, které často můžete využít jak u domácích oslav, tak samozřejmě profesionálové při různých akcích. Jednoduchá a rychlá ozdoba esteticky pozvedne mísu nebo talíř. Vyřezává se z rajčat, okurek, ředkviček, mrkve, bílé ředkve, cibule…

2. DENovocné ozdoby – Volně navazuje na první kurz. Probrané motivy lze využít na cukrových i vodních melounech. Tento kurz by mohl sloužit jako inspirace pro barmany a cukráře, kteří by ovocné ozdoby mohli využít na závěsy u koktejlů nebo na ozdobu dortů. Při kurzu se využívají především jablka, v menší míře pak mango, pomeranč, kiwi.

V případě dotazů můžete psát na email fabigova@sirava.cz.