Termín konání: 4 – 5. 10. 2016
Místo konání: restaurace Bečva
Zahájení: v 7:30 hod.
Cena pro studenty školy: 1350,- Kč na pokladnu školy
Cena kurzu pro veřejnost: 3000,- Kč
Lektor: Luděk Procházka (vítěz Světové kuchařské olympiády IKA, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav)
Oděv: pracovní oděv pro práci v kuchyni
Přinést s sebou: 2 ks utěrka, krabička na odnos výrobků.
Náplň kurzu:
1. DEN – jednoduché zeleninové ozdoby – Na tomto kurzu se tvoří rychlé ozdoby, které často můžete využít jak u domácích oslav, tak samozřejmě profesionálové při různých akcích. Jednoduchá a rychlá ozdoba esteticky pozvedne mísu nebo talíř. Vyřezává se z rajčat, okurek, ředkviček, mrkve, bílé ředkve, cibule…
2. DEN – ovocné ozdoby – Volně navazuje na první kurz. Probrané motivy lze využít na cukrových i vodních melounech. Tento kurz by mohl sloužit jako inspirace pro barmany a cukráře, kteří by ovocné ozdoby mohli využít na závěsy u koktejlů nebo na ozdobu dortů. Při kurzu se využívají především jablka, v menší míře pak mango, pomeranč, kiwi.
V případě dotazů můžete psát na email fabigova@sirava.cz.