Kurz vyřezávání – ovoce a zelenina

Marie Fabigová 5. 10. 2016

Termín konání: 3. – 4. 11. 2016

Místo konání: Střední škola gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7 – učebna 201

Zahájení: v 7:30 h.

Cena pro studenty školy: 1350,- Kč na pokladnu školy

Cena kurzu pro veřejnost: 3000,- Kč

Lektor: Luděk Procházka (vítěz Světové kuchařské olympiády IKA, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav)

Oděv: pracovní oděv pro práci v kuchyni

Přinést s sebou: 2 ks utěrka, krabička na odnos výrobků, miska, prkénko, ovoce a zelenina dle seznamu.

Náplň kurzu:

  1. DEN – jednoduché zeleninové ozdoby – Na tomto kurzu se tvoří rychlé ozdoby, které často můžete využít jak u domácích oslav, tak samozřejmě profesionálové při různých akcích. Jednoduchá a rychlá ozdoba esteticky pozvedne mísu nebo talíř. Vyřezává se z rajčat, okurek, ředkviček, mrkve, bílé ředkve, cibule…
  2. DENovocné ozdoby – Volně navazuje na první kurz. Probrané motivy lze využít na cukrových i vodních melounech. Tento kurz by mohl sloužit jako inspirace pro barmany a cukráře, kteří by ovocné ozdoby mohli využít na závěsy u koktejlů nebo na ozdobu dortů. Při kurzu se využívají především jablka, v menší míře pak mango, pomeranč, kiwi.

V případě dotazů můžete psát na email fabigova@sirava.cz.

Stravování si účastníci zajišťují sami na vlastní náklady dle uvážení.