Mistrem kávy sice ještě není, ale má našlápnuto. Kdo? No přece Tomáš Vinklar. Žák prvního ročníku oboru Číšník, který byl včera jedním ze soutěžících gastronomického klání 19. ročníku AHOL CUP 2017 v Ostravě. Doprovod mu dělala jeho trenérka Helena Krištofová, se kterou se na mistrovský souboj pilně připravoval. Kromě povinných částí baristické soutěže měl za úkol připravit ve volné disciplíně nápoj podle vlastní receptury. Nápoj dostal název Vzplanutí a na jeho přípravu Tomáš použil dvojité espresso, sirup Monin Mango Spicy a Monin Spicy. Kávu zdobila ušlehaná smetana. Třešničku servisu kávy pak tvořila podávaná sušenka s růžovým pepřem, která výborně podtrhla jemně pikantní chuť kávy po chilli a mangu. Podtrženo, sečteno, za všechno Tomáš získal pěkné 11. místo, což mu zaručilo zařazení do stříbrného pásma v celkovém umístění mezi soutěžícími. No řekněte, není to super? První soutěž a navíc mezi ostřílenými baristy. Tome, gratulujeme a jen tak dál. To zlato určitě přijde! A děkujeme!