Flair je v současné době jedním z prvků, které barman používá při své práci. Hází šejkrem, nadhazuje lahve nebo netradičním způsobem vkládá kostky ledu do skla. Jedná se o jeden ze stále více oceňovaný a populární způsob servisu. Jde tedy o nevšední, pro diváky velmi atraktivní a populární způsob servisu míchaných nápojů.
Studenti naší školy absolvovali v minulém týdnu třídenní flairový kurz. Ten se konal ve Středisku odborné přípravy, školní restauraci Bečva. Kurz připravili a realizovali Barmani Zlín, konkrétně jeden z lektorů pan Adam Navrátil. Studenti měli možnost v třídenním kurzu nahlédnout do historie flairu, podívat se na ukázková videa a hlavně zkusit flair v praxi – na pódiu i za barem. K tomu jim posloužily flairové – tréninkové a skleněné lahve včetně barmanského vybavení. Každý z účastníků dostal Certifikát o absolvování kurzu a součástí bylo také vyhlášení nejlepšího flair barmana, který získal cenu.