Cooking show na tvarůžkovém festivalu Olomouci

Marie Fabigová 5. 5. 2017

Studenti 3. ročníku oboru Hotelnictví předvedli kuchyňskou show na tvarůžkovém festivalu v Olomouci.

Tradiční regionální surovina se v rukách studentů proměnila v moderní gastronomickou specialitu, jako je tvarůžkový tatarák nebo boží milosti s tvarůžkovou espumou zdobenou jarními bylinkami a ředkvičkou.

Studenti předvedli krásnou kuchařskou show, ve které projevili svoji kreativitu a zručnost přímo před zraky diváků. Výrobky poté společně s recepty nabízeli k degustaci, o kterou byl velký zájem i přes mírnou nepřízeň počasí, která provázela celé vystoupení.

Studenti získali cenné zkušenosti jak z oblasti gastronomie, tak z veřejného vystoupení s přímým kontaktem s diváky a před kamerou.

Recept podávaný na tvarůžkovém festivalu.

TVARŮŽKOVÝ TATARÁK

Suroviny:

100 g olomouckých tvarůžků

20 g jarní cibule nakrájené nadrobno

1lžíce nasekané pažitky

1 čerstvá červená chilli paprička

2 lžíce panenského olivového oleje

2 lžíce světlého piva

mořská sůl

mletý pepř

2 lžíce zakysané smetany

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžička worcestrové omáčky

Svazek ředkviček do tataráku a na ozdobení

Topinky nebo toust k podávání

Pracovní postup:

Na dresink v misce prošleháme olivový olej, hořčici, worcestrovou omáčku, pivo, sůl, pepř. Osolíme, opepříme a vmícháme lžíci nasekané pažitky. Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme tvarůžky s cibulí a nadrobno nakrájenou ředkvičkou, chilli papričkou, 1 lžící piva a špetkou kmínu. Promícháme směs s dresinkem.

Rozdělíme na topinky nebo tousty, nejlépe pomocí kruhové formičky, ozdobíme ředkvičkami.