Sommelierská pečeť

Alena Blažková 7. 6. 2017

Právě v tyto dny od 5. do 8. 6. 2017 probíhá na Střední škole gastronomie a služeb, Přerov kurz s názvem Sommelierská pečeť určený žákům oborů Číšník se zaměřením na nápojovou gastronomii a Kuchař – číšník.

Do tajů historie vína, vinohradnictví, práce sommeliera, snoubení pokrmů s víny, správného způsobu servisu vín, sabrage a dalších oblastí pomáhají žákům proniknout lektoři kurzu:

pan Marian Jemelík, lektor oboru gastronomie, degustátor dle ISO norem, sommelier AS ČR, sommelier spol. Víno Hruška

společně

s panem Markem Jestřabíkem, managerem gastroprovozů společnosti Víno Hruška, managerem sklepního hospodářství a specialistou v oboru gastronomie.

Věřím, že 17 účastníků kurzu uplatní své nabyté vědomosti i zkušenosti v praxi a že jejich hosté budou odcházet s vědomím, že byli obslouženi lidmi, kteří mají rádi svou profesi a jsou jejími velmi dobrými reprezentanty.

Vážený pane Mariane Jemelíku a pane Marku Jestřabíku, děkujeme.