Zadání mezinárodní soutěže Trenčiansky pivný sommelier se stalo již druhou výzvou pro Zdeňka Mika, žáka 2. ročníku oboru Kuchař. Do letošního ročníku přibral do týmu další soutěžící z 1. ročníku stejného oboru Nikol Vystavělovou. Měli za úkol připravit specialitu slovenské kuchyně v moderní úpravě, ve které bylo použito vepřové maso s kostí a samozřejmě pivo. Třetím do party se stal nadějný barman Vojta Navrátil z druhého ročníku oboru Kuchař – číšník, který jel vyzkoušet štěstí v soutěži poprvé stejně jako Nikol. A vyplatilo se, všichni tři totiž obstáli v konkurenci 12 kuchařů a 9 číšníků nejen ze Slovenské republiky. Zdeněk uvařil zážitkový pokrm, kterému společně se svojí trenérkou Marií Bednaříkovou dali název Vepřová žebírka marinovaná v pivní remuládě s plněným vepřovým karé, kopřivovým pyré a dýňovým knedlíkem. Nikol pod stejným vedením připravila pro komisi Vepřová žebírka s kouřovou solí a medem, panenskou svíčkovou ve slaninovém kabátku s pivní omáčkou a tlačené brambory se zeleninou. Dlouhé, ale výstižné názvy a ještě lepší vzhled včetně vynikající přípravy těchto specialit zajistily Zdeňkovi nádherné 1. místo a prvně soutěžící Nikol 3. místo z 12 přihlášených juniorských kuchařů. Vědomostní test o pivu, příprava dvou porcí míchaného Fancy drinku s použitím piva, pivovice nebo sladovice v limitu 5 minut, čepování a servis jednoho světlého a jednoho řezaného piva v čase 3 minuty – takový byl úkol 6. ročníku soutěže Trenčiansky pivný sommelier. Vojta vše perfektně zvládl a se svojí Pivní meruňkovou pěnou obsadil fantastickou třetí příčku. A tak na závěr lze jen dodat, že všichni tři mají za píli, přípravu i dovednosti, které v soutěži předvedli, své místo na bedně zasloužené. Blahopřejeme a přejeme více takových úspěchů!