Ve dnech 17. až 20. ledna 2019 probíhal 25. ročník gastronomické soutěže cukrářů, kuchařů a číšníků Gastro Junior- Bidfood Cup 2019. Soutěž se konala na výstavišti v Brně. Naše škola měla zastoupení ve dvou soutěžních oborech. Za obor Cukrář soutěžila Martina Kuchrýková – žákyně 1. ročníku, za Kuchaře Zdeněk Mik – žák 3. ročníku.
Cukráři měli v zadání výrobu 4 porcí teplého moučníku. Úprava moučníku záležela na soutěžících. Martina vylosovala ovocný páj. Její výrobek se skládal z mandlového těsta, náplně ze sýru Philadelphia a zakysané smetany. Druhá náplň byla malinová. Výrobek byl doplněný sněhovým krémem a glazé z ovoce. Po vylosování výrobku a tajných surovin měla Martina 40 minut na to, aby vše navážila, připravila recepturu a zakomponovala všechny tajné suroviny. Poté nastoupila před komisi a před diváky. V čase 45 minut musela vyrobit 3 porce pro komisaře a 1 porci na výstavu.
Martina Kuchrýková za své vystoupení získala bronzové ocenění.
Kuchař Zdeněk Mik měl za úkol připravit 4 porce moderního teplého pokrmu v časovém limitu 45 minut. Jako hlavní surovinu si vylosoval aljašskou tresku a pokrm pojmenoval Aljašská treska, pastiňákovo-bramborové pyré s vinnou omáčkou, pěnou z červené řepy a koprovým olejem. Do tohoto pokrmu musel zapracovat jednu z nabízených omáček. Zdeněk si vybral omáčku velouté. Tak jako u cukrářů i on musel předstoupit před diváky a komisaře a přesvědčit je o svých kuchařských schopnostech.
Zdeněk Mik získal za své vystoupení diplom.