V naší škole se vzdělávají nejen studenti, ale i učitelé, kteří jezdí na pracovní stáže do vyhlášených podniků a získávají zkušenosti z trendů moderní gastronomie, jež následně předávají ve výuce, protože učit se musí člověk celý život.
V Sia restaurant Praha se nacházejí tři rozdílné kuchyně. Pohled do nich je atraktivní, nabízí otevřenou show kuchyň, kde kuchaři pracují výhradně před zraky hostů, a tím nabízejí jedinečnou podívanou na práci s pánvemi wok a pečení pekingské kachny, přípravy dim sum knedlíčků a grilování asijských specialit.
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií. Pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta předvádějí mistrovský koncert chutí kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, Číny i Moravy a v kuchyni se mluví česky nebo anglicky.
Náročná a inspirující práce kuchařů je založena na základních znalostech o surovinách a o jejich technologickém zpracování, které se snoubí s exotickými surovinami, jako lotosový kořen, limetkové listy, rýžový ocet, ale také s chutí, jako jsou krevety a bůček, všechno je doplněno tradičním kořením a bylinkami, jako je například koriandr, a mirin – sladké rýžové víno.
Skvělé gastronomické a pracovní zážitky si tentokrát odvezla Mgr. Marie Fabigová, která se už těší, jak je v následujících měsících předá žákům ve výuce.