Exkurze s bohatým gastronomickým programem

Marie Fabigová 27. 6. 2023

Studenti druhého ročníku oboru Kuchař – číšník navštívili pražský showroom Rational, kde proběhlo školení tepelných úprav s pomocí nejmodernějších technologiích v oboru. Mladí kuchaři pod vedením šéfkuchařů Petra Nahlika a Pavla Vybíralíka nadšeně připravovali pokrmy jak české tradiční kuchyně, tak i mezinárodní kuchyně.

Po příjezdu do Prahy jsme se přesunuli metrem do firmy RATIONAL AG na Praze 6, kde se studenti doslova vrhli do práce, která začala anglickou snídaní, pokračovala kulajdou, přes svíčkovou na smetaně, holandský řízek, zauzeného lososa, sous-vide grilovanou panenskou svíčkovou a mnoha dalšími pokrmy, které vykouzlili studenti za celé odborné školení. Jídla se servírovala self-service a studenti pak degustovali připravené pokrmy.

Jsme nadšení, že můžeme zprostředkovat studentům takový zážitek, podpořit jejich zájem o obor a ukazovat jim nové možnosti, kde se šikovný kuchař může realizovat.