Dne 22. 3. 2025 proběhlo slavnostní předání čestného uznání za významnou a dlouhodobou spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Brno. Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Brno, tímto oceněním vyjadřuje svou vděčnost a uznání těm, kteří svým nasazením a zapojením významně přispívají ke společnému cíli – povýšení gastronomie na umění. Tato pocta byla udělena Střední škole gastronomie a služeb, Přerov, která svou podporou a aktivním zapojením přispívá k rozvoji kulinářského umění a upevnění prestiže české gastronomie.

Ceremoniál se konal v Národním zemědělském muzeu v Praze při příležitosti celostátní volební valné hromady AKC ČR za přítomnosti předních představitelů Asociace kuchařů a cukrářů, členů pobočky Brno a dalších vážených hostů. Ocenění za aktivní práci v asociaci, organizování juniorské soutěže a přípravu mladých odborníků kuchařů a cukrářů bylo předáno z rukou prezidenta AKC ČR Miroslava Kubce.

„Je nám velkou ctí přijmout toto čestné uznání, spolupráce s Asociací kuchařů a cukrářů je pro nás důležitou součástí naší mise podporovat talent a tradice české gastronomie. Být součástí Asociace kuchařů a cukrářů znamená mnohem víc než jen členství – je to příležitost sdílet vášeň pro kulinářské umění, inspirovat se navzájem a společně pozvedávat českou gastronomii na novou úroveň. Zápal a oddanost jsou tím, co činí tuto komunitu tak výjimečnou“ uvedla Bc. Petra Vránová. „Je to opravdu nádherný pocit být součástí tak významné organizace plné odborníků. Spojuje nás společný zápal a odbornost, díky čemuž je možné sdílet zkušenosti a pracovat na rozvoji oboru,“ doplnil Ing. Martin Kovář.

























