O projektu Realizační tým Vytvořené produkty Evaluace Publicita
O projektu
Název projektu:
Získávání dílčích kvalifikací v oblasti gastronomie,
reg. č. CZ.1.07/3.2.05/03.0003
Realizátor projektu:
SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7
Komu je určen:
Cílovou skupinu projektu tvoří 100 zaměstnanců restaurací a jídelen v rámci Olomouckého kraje.
Dělí se na 2 části:
- Pracovníci bez dokladu o kvalifikaci
- Kvalifikovaní pracovníci s výučním listem v oboru
Region:
Olomoucký kraj
Cíl projektu:
Hlavním cílem projektu je nabídnout šanci zaměstnancům restaurací a jídelen na:
- ověření dílčí kvalifikace, pokud jim schází doklad o kvalifikaci,
- zvýšení kvalifikace, seznámení s novými trendy, získání nových dovedností a zvýšení kvality jejich práce a zlepšení pracovního uplatnění.
Doba trvání:
1. 3. 2012 – 31. 12. 2014
Aktivity projektu:
Jsou celkem 3 a patří sem:
1. Autorizace a technická příprava
Úvodní aktivita je zaměřena na získání autorizace pro školu u autorizujícího orgánu pro oblast gastronomie (Ministerstva pro místní rozvoj) a na přípravu prostor pro realizaci aktivit projektu – nákup zařízení a vybavení do odborných učeben v prostorách střediska praktického vyučování Bečva, které je součástí školy.
2. Tvorba vzdělávacích programů a studijních opor
Jako podpůrné materiály byly vytvořeny:
- Studijní texty
- Filmy
- Zkušební testy
- E-learning
3. Pilotní ověřování vzdělávacích programů
V rámci pilotního ověření uskutečníme přípravné kurzy k získání dílčí kvalifikace pro cílovou skupinu a kurz na software v restauraci/jídelně jako pilotní ověření nových vzdělávacích programů a studijních materiálů.
4. Realizace zkoušek
Aktivita je zaměřena zabezpečení zkoušek pro zájemce o získání dílčí kvalifikace. Zajistíme osoby a prostory pro konání zkoušek, naplánujeme termíny a zkoušky uskutečníme, plně v souladu se zákonem č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
Místo konání:
- Středisko odborné přípravy restaurace Bečva, nábřeží PFB 273/21, 750 02 Přerov