Global Village – závěrečný workshop stážistů

Pavel Fridrich 24. 2. 2017

Global Village

Týdenní pobyt zahraničních stážistů vyvrcholil pátečním dopolednem, kdy se v prostorách učebny 110 konal workshop s názvem Global Village. Stážisté si připravili prezentace svých zemí včetně ukázek tradiční kuchyně, které vlastnoručně uvařili ve čtvrtek odpoledne ve školní restauraci Bečva pod vedením Mgr. Fabigové, společně s učitelkami angličtiny. Ochutnat jsme mohli tureckou pizzu Lahmacut, kuřecí polévku a tzatziki, arabské placky z pita chleba, čínské speciality „Snow on the volcano“, což je netradiční, ale výborné spojení rajčat s cukrem, kuřecí křidélka, kung pao a vepřové se sójovou omáčkou, indonéský pokrm Bakwan – variace na český bramborák, ovšem místo brambor je použita mrkev, cibule a zelí. Studentky z H4.T z hostitelských rodin připravily ukázku české kuchyně – řízky, jablečný štrůdl a povidlové buchty. Na samotný závěr svého pobytu se stážisté nechali zkrášlit našimi kadeřnicemi a kosmetičkami. Tímto děkujeme také učitelům odborného výcviku za vstřícnost a spolupráci.

                                                                                                                                                                                                                    Magda Chudárková