Lyžařský kurz Matrei 2014

Zdeněk Šišma 27. 3. 2014

Čas neúprosně běží a za chvíli to bude týden, kdy jsme se rozloučili se zimou a přivítali jaro. Bylo naprosto úžasné, že změnu ročního období mohli žáci SŠ gastronomie a služeb oslavit na lyžařském kurzu za vynikajících sněhových podmínek.

image022Jistě si říkáte, kde byl na našich horách dostatek sněhu a vynikající sněhové podmínky?

Díky pochopení vedení školy se nemusíme obávat špatných sněhových podmínek, neboť jsme již čtvrtým rokem zavítali do rakouského střediska Matrei – Kals v jižní části Rakouska, ve spolkové zemi Osttirol.

Na tamních sjezdovkách, ale nejen na nich, ležela dostatečná sněhová pokrývka dosahující výšky až 150cm stále kvalitního sněhu. Tyto sněhové podmínky byly naprosto ideální pro výuku či zdokonalení jízdy na lyžích nebo snowboardu. image001

K těmto ideálním podmínkám se přidalo krásné jarní počasí s blankytně modrou oblohou, prázdné skvěle upravené široké sjezdovky a výborné zázemí na hotelu Matrei, kde byl školní kurz ubytovaný.image003

Myslím si, že lyžařský a snowboardový kurz žáků SŠ gastronomie a služeb se po všech stránkách vydařil a všichni účastníci zájezdu si s sebou domů odvezli nezapomenutelné zážitky.

image023PS. Kdyby někdo zapomněl, může si zážitky a vzpomínky oprášit pomocí malé fotogalerie.