Soutěž Koruna kreativity

Šířava 21. 11. 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERADne 20. 11. 2014 se naše škola zúčastnila kadeřnické soutěže ve Frýdku Místku, pod názvem Koruna kreativity, pořádaná Pavlem Filandrem a Jakubem Sylltem. Naši školu reprezentovaly dvě soutěžící, Lucie Cagašová z provozovny Přerov, kadeřnictví 1 a Aneta Veselá z provozovny Prostějov.

V 8 hodin jsme přijeli do SŠGaS Frýdek Místek, kde se soutěž konala. Následovala příprava modelek na soutěž. Probíhalo líčení, oblékání a žehlení vlasů, které bylo jako jediné povoleno před samotným česáním.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAV 10.00 hodin, začala soutěž v kategorii dámský společenský účes. Děvčata měla hodinu na vytvoření společenského účesu. Začalo se tupírovat, lakovat a upravovat, nervozita se dala krájet, ale nakonec vše výborně zvládly. Zúčastnilo se 15 soutěžících v této kategorii a 10 soutěžících bude postupovat do celostátního kola pořádaného 22. 1. 2015 v Praze.

Čekání na vyhlášení výsledků bylo nekonečné, ale nakonec jsme se dočkaly a Lucie obsadila krásné šesté místo s postupem do Prahy a Aneta třinácté místo. Oběma děvčatům a modelkám chci moc poděkovat za účast a nasazení, které soutěži věnovaly. A budeme se těšit na leden do Prahy!

UOV Andrea Hanáková