Trendy účesy – podzim 2014, zima 2015

Oldřich Baďura 10. 12. 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERADne 9. prosince 2014 proběhlo na naší škole školení garantované firmou Wella. Dva velmi zkušení trenéři Studia Wella, Jan Hájek a Marek Syřiště, seznámili naše učitelky odborného výcviku a studentky oboru Kadeřník, s posledními trendy účesů. Nedílnou součástí školení byla i příprava na Junior Wella Cup 2015. Tématem této soutěže pro mladé talenty jsou stále moderní vlny. Pevně věřím, že v této prestižní soutěži navážeme na úspěch předchozích let.

Účesy se mění sezónu od sezóny stejně jako oblečení či líčení. Co se střihů vlasů a jejich úpravy týče, na podzim nešlápneme vedle s dokonale do rovna vyžehlenými vlasy. Mezi stále žádané střihy patří i mikádo. Mikáda se mezi trendy účesy drží delší dobu pro svoji praktičnost, eleganci a zároveň i roztomilost. Nejpraktičtějším účesem pro podzim a zimu jsou přirozené vlny. Na podzim je venku sychravo a vlhko. V zimě naopak vzrůstá statická elektřina. Udržet dokonalý účes je proto velmi těžké. Tomuto problému lze předejít tzv. přirozenou nedbalostí. V současnosti se jako retro účes vrací pěšinka uprostřed hlavy a patka. Patka, která je spojována s Elvisem Presleyem nebo Jamesem Deanem, není jen stylovým účesem, ale má svoji historii a kouzlo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALetošním trendy účesem, který se ženám bude na podzim i v zimě hodit, je vlhký vzhled vlasů. Místo vody samozřejmě použijeme gel, vosk či tužidlo, které dodá vlasům mokrý vzhled. Tradičním účesem jsou drdoly. V letošní sezóně jsou trendy dva typy, a to tzv. drdol balerín a volnější drdol s povolenými, kolem obličeje splývajícími prameny.

Podzimní trendy barvy jsou mahagonová, kaštanová a sytá blond. V zimě pak ženám budou slušet chladnější odstíny jako světlý blond, odstíny šedé, oříškové nebo chladně červené či černé.

Mgr. Marie Baďurová

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA