Zadání mezinárodní soutěže Trenčiansky pivný sommelier se stalo výzvou pro žáka I. ročníku oboru kuchař, Zdeňka Mika. Měl za úkol připravit specialitu slovenské kuchyně v moderní úpravě, ve které byla použita netradiční surovina.
A jaká, že to byla? Přátelé, pivo! Zdeněk uvařil zážitkový pokrm, kterému společně se svojí trenérkou Marií Bednaříkovou dali název Kachní prsíčko pečené s tymiánem doplněné kachními jatýrky, bramborovými haluškami s brusinkami, podávané se zelím z červené řepy, jablečným pyré a pivní omáčkou se slaninou. Dlouhý, ale výstižný název a ještě lepší vzhled a vynikající příprava této krmě zajistila našemu soutěžícímu nádherné 2. místo z 12. přihlášených soutěžících. I přes zkušenosti jen z prvního ročníku studia, ale jak zdůraznila odborná porota, s velkým kuchařským talentem, má své místo na bedně Zdeněk zasloužené. Blahopřejeme a přejeme více takových úspěchů!