Začínající kuchařský talent přivezl pohár ze Slovenska

Pavel Fridrich 27. 3. 2017

Zadání mezinárodní soutěže Trenčiansky pivný sommelier se stalo výzvou pro žáka I. ročníku oboru kuchař, Zdeňka Mika. Měl za úkol připravit specialitu slovenské kuchyně v moderní úpravě, ve které byla použita netradiční surovina.

A jaká, že to byla? Přátelé, pivo! Zdeněk uvařil zážitkový pokrm, kterému společně se svojí trenérkou Marií Bednaříkovou dali název Kachní prsíčko pečené s tymiánem doplněné kachními jatýrky, bramborovými haluškami s brusinkami, podávané se zelím z červené řepy, jablečným pyré a pivní omáčkou se slaninou. Dlouhý, ale výstižný název a ještě lepší vzhled a vynikající příprava této krmě zajistila našemu soutěžícímu nádherné 2. místo z 12. přihlášených soutěžících. I přes zkušenosti jen z prvního ročníku studia, ale jak zdůraznila odborná porota, s velkým kuchařským talentem, má své místo na bedně Zdeněk zasloužené. Blahopřejeme a přejeme více takových úspěchů!