Šířavské tygřice opět zasahují aneb PIšQworky 2018

Šířava 4. 12. 2018

Oblastní kolo – Přerov (23. listopadu 2018):

V oblastním kole jsme již jako doma. Prosazujeme se každým rokem v těžké konkurenci průmyslovek a gymnázií z Přerova a okolí.

Letos se účastnilo dvacet pětičlenných týmů. Ty byly nejprve rozděleny do čtyř základních skupin. Z každéz nich pak postoupily dva týmy do osmičlenného pavouka a hrály o postup do krajského kola tvrdým vyřazovacím způsobem.
A po srdcervoucích bojích nakonec spolu s týmem z gymnázia a s dvěma týmy z průmyslovky postoupily (stejně jako v předchozím roce) naše Šířavské tygřice.

A kdo jsou vlastně Šířavské tygřice, o kterých se tolik mluví? 🙂
Jmenovitě: Hana Bunčová (hrající kapitánka, vůdkyně smečky tygřic a vlastně jediná původní členka tohoto týmu z předchozího roku, nahoře uprostřed). Dále potom Kateřina Zavadilíková, Ivana Seidlová, Jan Sedláček a Štěpán Přehnálek (čtyři členové s pěkně dlouhými tygřími drápy).

Šířavské tygřice
Šířavské tygřice jako jeden z postupujících týmů

Krajské kolo – Olomouc (29. listopadu 2018):

Mrazivé čtvrteční dopoledne bylo naším osudovým dnem, kdy jsme jeli za doprovodu našeho „nehrajícího kapitána“, pana učitele Martina Horáka, do Olomouce. Tam jsme měli znovu předvést proslulý útočný manévr Šířavských tygřic a pokusit se o postup do Grandfinále v Brně.

Jako kapitánka týmu jsem vylosovala skupinu B, což nám ale nepřineslo moc štěstí. V prvním kole jsme se utkali s týmem Pixely, který nás překvapil svým dokonalým až strojově chladným stylem hraní, takže ani úplatek v podobě čokolády nám nedokázal pomoci. Byla to jedna z nejkrutějších porážek, které jsme zažili, a to od celého týmu.

Po těžké ráně, kterou nám Pixeláci uštědřili, jsme se již nedokázali plně koncentrovat na následující souboje se dvěma dalšími týmy. Náš výsledek ve skupině tedy tentokrát nestačil na postup mezi 8 nejlepších týmů Olomouckého kraje. Zůstali jsme tak kousek za branami loňského úspěchu.

Jsem ale přesvědčena, že i přes tento výsledek jsme se zocelili, získali nové zkušenosti a navázali nová přátelství. A příští rok se těšte – Šířavské tygřice si už brousí drápy 🙂

Díky patří celému našemu týmu a samozřejmě i organizátorům této skvělé soutěže.

Hana Bunčová